You are currently viewing Szövegírás weboldalra

Szövegírás weboldalra

Miért érdemes szövegíróra bízni a honlap minden szövegét?

Szövegírás weboldalra?! Sokan azt gondolják, tudnak írni, azonban nem minden grafomán van tisztában azzal, hogy minek is kell mindenképp felkerülnie a honlapra és mi az, ami igazából csak őket érdekli, az ügyfeleiket nem.

Tehát nem elég jól írni, fel kell mérni, hogy pontosan kiknek írunk, ők mire kíváncsiak, és nekik hogyan lehet az adott szolgáltatást úgy eladni, hogy ne legyen tele kísértetiesen ismerős marketing-fordulatokkal. Legyen vonzó és hiteles – ezt nem is mindig olyan könnyű megvalósítani.

Hitelesség alatt pedig nem csak azt értjük, hogy nem hazudjuk le a csillagokat is az égről, csakhogy harapjanak a szolgáltatásra, termékre, hanem azt, hogy a megbízónk magáénak érezze a szövegeket, mintha az ő szájából hangzottak volna el.

A fentiek fényében az alábbi szolgáltatásokat ajánljuk:

Honlapra bemutatkozó szöveg írása

Sokaknak fejtörést okoz, hogyan mutatkozzanak be a honlapjukon. Kényelmetlenséget okoz nekik, hogy eredményeikről beszéljenek, mert azt dicsekvésnek érzik, mások pedig nem tudnak határt szabni a mondandójuknak, megint mások pedig egyszerűen utálnak írni.

Bemutatkozó szöveg megírásakor a szövegíróval előzetesen kérdéseket írunk össze a beszélgetés vezetéséhez. Erre azért kerítünk sort, hogy biztosan nem maradjon ki semmilyen fontos információ a beszélgetés hevében.

Ezt követően sor kerül egy kötetlen online beszélgetésre, amely során kifaggatjuk az ügyfelet – figyelünk nemcsak a saját kérdéseinkre kapott válaszokra, hanem szívesen veszünk minden plusz infot, ami az ügyfél brandjét erősíteni tudja. A fókusz a szakmaiságon, hivatáson van, azonban a személyes kapcsolódás kialakításához mindig szükség van kötetlenebb, közvetlenebb témák érintéséhez is.

A célunk az ügyfél hiteles bemutatása, szakmai márkájának építése, valamint az ügyfél célcsoportja számára is vonzó tulajdonságok kidomborítása.

A beszélgetés után a szövegíró rövid határidővel megírja a szöveget, amit első körben házon belül olvasunk át, majd átküldjük az ügyfélnek is átnézésre.

Ha az ügyfél szeretne javítást kérni, természetesen van rá lehetősége. A végleges szöveg kerül számlázásra annak hosszának megfelelően.

szövegírás weboldalra – bízd ránk a teljes honlapod szövegezését!

A honlap felépítése és szövegezése sarkalatos pont. Nem elég, hogy megkapó legyen a design, fontos, hogy a mondandó „beszívja” a látogatót, ott tartsa és ami a legfontosabb, átmenjen neki az üzenet.

Nem szeretjük a végletekig nyomulós, a hasba lyukat beszélő marketing szövegeket, sem a száraz és unalmas cégbemutatókat. Ezzel szemben a célunk a szolgáltató és az általa nyújtott értékek hiteles bemutatása.

Egy terméket lehet bárki számára vonzó módon bemutatni, egy személyhez kötődő szolgáltatásnál viszont fontos, hogy a vállalkozó és az ügyfél egymásra találjon. 

Mi azonban nem akárkinek írjuk a szövegeinket, akik bárkinek szolgáltatnak.

Például egy szülő rá merje bízni a gyermekét a nyelvtanárra, mert szimpatikus számára a módszer, amivel dolgozik, és a személye, ahogyan kommunikál. És a nyelvtanár számára is fontos, hogy tudja, otthon a szülő támogatja a gyerek nyelvtanulási törekvéseit, és nem fogja elhanyagolni a közös gyakorlást.

A szövegírásnál végzünk kulcsszókutatást is, valamint ügyelünk arra, hogy minden szövegben elhelyezett kép, hivatkozási link és gomb is megfelelő szöveggel legyen ellátva (ezek a keresőoptimalizálás miatt fontosak).

Meglévő honlapok szövegeit is rendbe tesszük, egységes felépítésűvé és stílusúvá varázsoljuk, valamint gondoskodunk a megfelelő kulcsszavak előfordulásáról.

Szövegírás honlapra - levesszük a terhet a válladról - Klassz honlap
Ilyen, amikor blogolni kellene, de nincs semmi ötleted... Ismerős?

Blog tervezése

A blog kiváló terep arra, hogy szakértői márkát építs és versenytársaiddal szemben előnyre tegyél szert a Google találati listáján.

Blogot azonban akkor érdemes csak vezetni, ha hosszú távra tervezel és szerves részévé tudod tenni a marketing tevékenységednek. 

Nemcsak megírni kell a cikkeket, hanem megosztani is őket, és hiba csak a Google-re hagyatkozni. (A Google egyébként sem csupán a tartalom alapján szavaz bizalmat, hanem a honlapra látogatók viselkedését is figyeli, tehát az elején igenis kell célzottan látogatókat terelni az oldalra, ez pedig marketing nélkül nem megy…)

A Googleban előre kerülni nem pár hét, de még csak nem is hónap, és ha egyszer az élre kerültél, az nem jelenti azt, hogy ott is fogsz maradni.

A tervezés fázisában összeírjuk közösen az ügyfél szolgáltatásával kapcsolatos kérdéseket, melyek az ő célközönségének a fejében felmerülhetnek – legyen még csak a tájékozódás fázisában, vagy legyen már döntéshelyzetben, amikor már csak a megfelelő szakember kiválasztásán töri a fejét.

Kijelöljük a legfontosabb témaköröket, majd ez alapján meghatározzuk a legfőbb kategóriákat, melyekbe majd sorolni tudjuk a cikkeket, végül ötletelünk milyen konkrét cikkek kerüljenek majd a blogba.

Kulcsszókutatást is végzünk: megnézzük milyen kulcsszavakkal dolgoznak a konkurensek, ők milyen kifejezésekkel jutnak előre a Google találati listáján, illetve mire keresnek rá az ügyfelek.

A cikkeknél felállítunk egyfajta hálót is: hogyan kapcsolódnak egymáshoz a cikkek, és a cikkekhez milyen szolgáltatást vagy terméket tudunk rendelni. Különösen azok számára hasznos ez, akik több fajta ingyenes terméket (csalit), hírlevél feliratkoztatást és termékeket szerepeltetnek a weboldalukon.

Blogcikkek írása

Bízd ránk a blogod! Vállaljuk rövidebb, linképítésre való cikkek megírását, tartalomfejlesztésül szolgáló hosszabb, szakmai cikkek elkészítését, illetve interjúk elkészítését.

A cikkek megírása előtt megnézzük, hogyan működik jelenlegi blogod (ha már van), és megtervezzük a szükséges tartalmakat, kulcsszó kutatást végzünk.

Meglévő blogodnál megnézzük a tartalmi struktúrát, felmérjük, milyen tartalmakkal tudnánk a szolgáltatásodat vonzóbbá tenni. Amennyiben hiányzik a koncepció, javasoljuk a tervezési fázist is, hogy rendbe tegyük meglévő tartalmaidat, valamint kialakítsuk a kategória-rendszert, amelybe a meglévő és az új cikkek is besorolhatók.

Több cikk egyidejű megrendelésekor kedvezményt tudunk adni.

A szövegíráson túl illusztrációkat keresünk a blogcikkekhez, és kérésre fel is töltjük őket a blogra.

Vázlat írása cikkekhez

A vázlat arra való, hogy

  1. Mederben tartsuk a cikk témáját, azaz elkerüljük a csapongást témák között;
  2. felmérjük, milyen fő és kiegészítő kulcsszavakra, kifejezésekre van szükségünk;
  3. összeszedjünk minden fontos gondolatot az adott témával kapcsolatban.

A vázlat írást mindenképp jó, ha megelőzte egy tudatos tervezés, mert akkor már megvannak a legnagyobb témakörök, így csak választani kell a témák közül, amiből cikk készül.

Kulcsszókutatást végzünk, hogy adott témakörben mire keresnek rá az emberek – már az itt feljövő eredmények is segíthetnek a cikk bekezdéseinek meghatározásához.

Az előzetes témában való elmélyülést követően meghatározzuk a cikk hosszát, majd elkészítjük a blogcikk vázát, azaz megírjuk a bekezdések címeit, illetve meghatározzuk, hogy abban miről essen szó.

Ez a szolgáltatás azoknak is nagyon hasznos lehet, akik maguk szeretnék írni a saját cikkeiket, de hajlamosak elkalandozni a témától. Szintén hasznos lehet ez, ha hatalmas témakört szeretnénk felölelni – több, egymáshoz kapcsolódó cikkek születhetnek így.

A cikkekhez gyűjtünk hivatkozásokat, azaz külső linkeket, amelyek átvihetnek más – nem konkurens – oldalakra, illetve igyekszünk a tartalmat kötni már az oldalon megjelent blogcikkekhez.

Bízd ránk honlapod szövegeit!

Szeretnél egységes stílusú, profi felépítésű és tartalmú honlapot illetve blogot, amit a célközönséged és a Google is szeret?

A bejegyzésnél ozzászólás olvasható

A bejegyzéshez már nem lehet hozzászólni.