WordPress weboldalkészítés

Nálunk klassz honlapod lesz!

De mitől is lesz jó egy honlap?

Mi úgy gondoljuk, hogy az egyszerű, letisztult, a vállalkozó értékrendjével és stílusával összhangban lévő, ügyfeleit megszólító honlap sosem megy ki a divatból, ugyanakkor haladni kell a korral és megfelelni az aktuális kor követelményeinek is.

Hogy mobilbarát legyen egy honlap, ma már alapkövetelmény. A keresőoptimalizálás elengedhetetlen, ugyanakkor bizonytalan gazdasági helyzetünkben nem elég a Google-t meggyőzni, a látogatókat meg is kell tartani, ehhez pedig jó tartalom kell.

A hatalmas piaci versenyben kiemelkedő szerepet kapott a tartalom: tartsa ott a honlapon a látogatót, vigye végig az olvasót azokon a lépéseken, melyek a végén az olvasó megveszi a terméket vagy bejelentkezik a szolgáltatásra.

Ezeknek az alapelveknek a mentén alakítottuk ki szolgáltatásainkat. 

Egy weboldal attól lesz jó, ha az maximálisan kiszolgálja üzleti céljaidat és támogat Téged abban, hogy vállalkozásod anyagilag fejlődjön.

Klassz honlap favikon

Miért kell saját weboldal?

Vannak szakértők, akik szerint pusztán egy jó üzleti modell kell, se weboldalra, se márkaépítésre nincs szükség ezen kívül, elég a közösségi médiát használni, és dőlni fog a pénz. (Az más kérdés, hogy nekik is van honlapjuk, logójuk, építenek személyes márkát stb. Szerinted hiteles ez így?) 

Mi abban hiszünk, hogy egy jó vállalkozás meghatározott rendszerben működik, melynek kötelező eleme a honlap.

Egy jó honlap hitelesen mutatja be a vállalkozást, jól reklámoz, azaz márkát épít, és bevételt hoz. 

A közösségi média felületeid a Facebook, Google stb. tulajdonai, még az oldalad / csoportod követőinek adataihoz sem férsz hozzá, ráadásul folyamatosan változik, amire nincs ráhatásod.  

Ezzel szemben a weboldalad a TIÉD, ahogy a rajta keresztül gyűjtött adatok is, és akkor is szerves része lehet a marketingstratégiádnak, ha a közösségi média oldaladat valamilyen oknál fogva nem tudnád (többé) használni.

A saját weboldal mellett szól...

A saját weboldal mellett szól, hogy minél inkább csak a közösségi médiában jelensz meg, annál biztosabb, ….

Mégis mit kell tudnia egy jó weboldalnak?

A legfontosabb, hogy legyen egy konkrét célja , aminek mentén fel van építve

a stratégia

a márka

a tartalom

a technikai felépítés

5  fő cél, amire használhatod a honlapod

Az alábbi célokat támogató honlapok kivitelezésében van gyakorlatunk

Tájékoztatás, információ átadása

Üzletek, szervezetek, egyéni vállalkozók és cégek bemutatkozása.

Kapcsolattartás, bejelentkezés

Visszatérő ügyfeleknek, szolgáltatás igénybe vételéhez, vagy akár árajánlat-kéréshez.

Célközönség toborzása

Szolgáltatás, termék népszerűsítésre, speciális szolgáltatás iránt érdeklődőknek.

Eladás

Egy vagy több termék, szolgáltatás értékesítéséhez, webshoppal, vagy landing oldallal.

A te célod mi?

Oktatás

Tudásmegosztás online: ebookok értékesítése, email tanfolyamok, komplett rendszerek.

A honlapkészítés folyamata

Félsz a folyamattól, fogalmad sincs mi vár Rád? 

Ebben a blokkban közérthetően összefoglaltuk összes fontos lépést mind stratégiai, mind technikai szemszögből, hogy mi mindenre lesz szükséged a honlapodhoz.

a weblapkészítés előkészületei

Az elemzés során javaslunk technikai megoldásokat, ha ezeket elfogadod, szerződésben rögzítjük. Készül pontos ütemterv mind a kivitelezést, mind a számlázást illetően.

A konkurencia elemzését részben át tudjuk vállalni, azonban a Te aktív közreműködésed is szükséges. Az üzleti folyamataidat Neked kell kitalálnod, esetleg vállalkozásfejlesztési partnerünk célzottan tud neked ebben segíteni, de a honlap tervezéséhez nekünk már szükségünk van az alapvető koncepció megértéséhez, hogyan is működik a vállalkozásod: kiknek, mit szolgáltatsz és hogyan.

A konkurencia ismerete azért is szükséges, hogy tudjuk, miben kell tőlük eltérnie a honlapodnak (neked pedig azt, hogy a vállalkozásod miben lesz más, mint az övék).

Inspiráció gyűjtésre elsősorban a design kialakítása miatt van szükség, hogy eltaláljuk a Te stílusod, amivel azonosulni tudsz. 

Amennyiben még nincs arculatod, grafikusaink, Kata és Bogi fognak Neked szerethető, megjegyezhető megjelenést készíteni.

Szükség van a tartalmakra – mind nagy vonalakban, hogy miről is szóljon a honlap, mind részleteiben, hogy milyen oldalra pontosan milyen szöveg kerüljön.

A tartalmaid megírásában szövegírónk, Kőszegi Anita tud segíteni, aki nem mellesleg gyakorlott blogíró is a legváltozatosabb témákban. Az egységes, és olvasmányos stílus garantált! 🙂 A tartalom megírásához végzünk kulcsszókutatást, valamint annak mentén építjük fel az oldalad tartalmilag, hogy az olvasó eljusson a probléma tudatosításától a bejelentkezésig.

Ha magad írod, akkor támogatást nyújtunk a honlapod tartalmi kialakításában is. Ehhez attól függően, mennyire vagy gyakorlott, elegendő lehet egy egyeztetés, hogy miről írj, vagy konkrét iránymutatást adunk „szamárvezetőkkel”. 🙂

Az így elkészült szöveget drótvázba tesszük, megmutatjuk mi hova kerül majd a honlapon, ha szükséges változtatást javaslunk. 

Ha viszont életedben most írsz először honlap szöveget, és fogalmad sincs, hol kezdd el, előre elkészítjük a drótvázat, és pontosan megadjuk, hogy hova mennyi szöveget írj és az miről szóljon, milyen kulcsszavakat tegyél bele. 

Ahhoz, hogy a honlapod teljes mértékben tudja szolgálni a céljaidat, fontos tudnunk, hogy mire akarod használni a honlapodat, milyen funkciókat kell betöltenie és hogyan akarod elérni a célközönségedet. 

Ha azt szeretnéd, hogy a honlapodon keresztül jelentkezzenek be az ügyfeleid, vásároljanak nálad, vagy követőid táborát akarod gyarapítani, akikkel hírlevélben kommunikálsz, akkor az ahhoz megfelelő integrációkban fogunk gondolkodni. 

Partnereink mind az üzleti, mind a marketing folyamataid kialakításában segítségedre lesznek.

a weboldalkészítés technikai lépései

A domain lesz a honlapod neve, pl. valami.hu. Vannak cégek, akiknél nagyon olcsón lehet domaint foglalni, de ezt csak abban az esetben ajánljuk, ha tömegesen akarsz lefoglalni domain neveket, de honlapot nem akarsz rájuk.

Amennyiben szeretnéd, hogy a domain neved ne csak „foglalt” legyen, de legyen rajta honlap is, szükséges hozzá tárhely, ahova az adatok (képek, szövegek, a működéshez szükséges technikai apparátus) felkerülnek. 

Épp ezért komplett honlap megrendelése esetén mindenképp javasoljuk, hogy a tárhely szolgáltatódnál foglald le a domain neved is. Ha nem ismersz szolgáltatót, tudunk ajánlani többet is, kérésedre a nevedben feladjuk a megrendelést a megfelelő tárhely kapacitású csomagra.

Az SSL ma már szinte alapkövetelmény. Ez az úgynevezett secured socket layer, amely a biztonságos adatkapcsolatot teszi lehetővé, hogy amikor az ügyfeleid megadják a honlapon található űrlapon keresztül az adataikat (legyen az csupán e-mail cím, vagy telefonszám) , az ne kerülhessen illetéktelenek kezébe. Laikusként is találkozhattál már ezzel: ahol nincs ilyen, ott a honlapot Nem biztonságos, felkiáltójeles ikonnal jelöli a böngésződ (Chrome, Edge, Safari stb.)

Webshopok esetében ez már kötelező, de sima – űrlap nélküli – honlapon is szükséges, mert a Google hátrébb sorolja a nem biztonságos honlapokat.

A WordPresst telepítjük, mely a honlapod motorja lesz. Több féle honlap motor létezik, ahhoz tudnám hasonlítani, mint az email kiszolgálókat: legyen az gmail, outlook vagy apple mail mindegyikben a leveleidet látod, de más-más funkciókkal rendelkeznek, más a kezelőfelületük, a gyártójuk stb.

Mi azért a WordPresst használjuk, mert ez a legnépszerűbb, a világ honlapjainak több, mint 40%-a ezzel készül. (A maradék többnek tűnő 60%-on pedig a Joomla, a Drupal, egyedi fejlesztésű html honlapok, valamint tucatnyi ingyenes és fizetős honlapportál osztozik. Szóval az a 40% nagyon is nem kevés. 🙂 ) 

Az oka ennek pedig az, hogy a felhasználók számára is a WordPress a legkönnyebben megtanulható kezelőfelület.

A WordPress „csak” a honlapod motorját és a keretrendszert adja. Ahhoz, hogy működőképes honlapod legyen, különböző funkciókat ellátó bővítményeket fogunk telepíteni hozzá.

A honlapodra felkerül egy sablon (egész pontosan theme, azaz téma), ami a honlapod megjelenéséhez a keretrendszert adja. Itt dől el, mit enged a sablon: milyen betű-készletből válogathatunk, hogyan nézzen ki a fejléc, amiben helyet kap a logód és a különböző oldalakra vivő menü pontok, valamint a lábléc, ahova az elérhetőségeket, jogi vonatkozású linkeket és a közösségi média ikonokot szoktuk elsősorban tenni. A téma lehet ingyenes és fizetős. Mi az olyan ingyenes téma használatát támogatjuk, amelynek van fizetős verziója is, ez szavatolja, hogy rendszeresen karban van tartva és van továbblépési lehetőség benne.

A téma önmagában még nem tartalmazza a honlapod teljes tartalmi felépítését. Hogy mi kerül a fejléc és a lábléc közé, az nagyban függ attól, hogy milyen oldalépítő bővítményt használunk, amivel kialakításra kerül a honlapod megjelenése. 

Ilyen oldalépítő a Visual Composer, a DIVI (ami egyben téma is!), az Elementor, hogy csak a legismertebbeket említsük. Ezek a bővítmények tartalmazzák azokat a design elemeket, amivel az oldal kialakítható, amit Te is látsz a honlapokon. A bővítmények eltérő felszereltségűek, általában a fizetős verzióban találhatóak meg az olyan extrák, mint a képkörhinta, a visszaszámláló, a különféle animált galériák, címsorok stb.

Ezekkel a bővítményekkel szabadon kialakítható a teljes weboldal kinézete, ugyanakkor rendelkeznek kész, kialakított oldal-elrendezésekkel, blokkokkal is, amelyekben csak a szöveget és a képet kell kicserélni. A köznyelvben ezt is sablonnak hívjuk.

Tehát a honlapod akármilyen témát és oldalépítő bővítményt kap, attól függően, hogy miben állapodunk meg, az oldalad készülhet kész, „konzerv” elemekből, vagy teljesen egyedire megtervezhetem én is neked az oldalépítő segítségével.

Ebből a cikk részletből még jobban megérted, mit értünk sablon alatt.

Ezek a honlap biztonságát, gyorsaságát szavatolják, illetve lehetővé tesznek számos -különböző célú – integrációt. Ilyenek webshop esetében a számlázás, bankkártyás fizetés, de bővítményt szoktunk használni a keresőoptimalizáláshoz is, valamint a Google Analytics bekötéséhez, bővítménnyel jelenítjük meg az eseményeket, de van időpont foglalásra is alkalmas bővítmény. A lehetőségek tárháza szinte végtelen. 

A biztonsághoz általában fix készlettel – bevált bővítményekkel dolgozunk – az integrációknál pedig az üzleti igényeid határozzák meg, hogy mire van szükség. A bővítmények fajtájától, funkciójától függően szintén vannak csak ingyenes, csak fizetős bővítmények és olyan fizetős bővítmények is, amelyeknek alap funkciói ingyenesen elérhetőek. (Mi ez utóbbiak használatát preferáljuk.)

A kész honlapot tesztelni kell, legtöbb esetben az ügyfélnek már csak gyönyörködnie kell a végeredményben, mert ezt a feladatot mi elvégezzük, azonban szeretjük a végső átadás előtt megmutatni az eredményt, hogy az ügyfél szűk körben, célcsoportjának kiemelt tagjaival is átnézhesse a honlapot. 

Ekkor már nem csupán a technikai összetételt tudja az ügyfél ellenőrizni, hanem az üzleti folyamatait is, hogy azok valóban kényelmesen használhatók és érthetők az ügyfelei számára is.

A felmerülő hibákat javítjuk, a végleges, kész változatot adjuk át.

A honlaphoz admin jogot adunk és megtanítjuk kezelni mind a WordPresst, mind az oldalépítőt. A személyre szabott tréninghez írásos dokumentációt is adunk. 

A tréning nem kötelező, de ajánlott, hiszen mégiscsak a Tiéd a honlap, nem árt, ha tudod, hogyan működik, legalább rálátás szintjén. 🙂 

Az alapvető karbantartási műveleteket megtanítjuk, azonban ha nem szeretnél ezzel foglalkozni, szívesen vállaljuk éves díj ellenében. 

Amennyiben szeretnéd, hogy további tartalmakat készítsünk, vállalunk rendszeres blog cikk írást, illetve ha magad írod, szívesen feltöltjük helyetted a cikkeket havi díj ellenében.

Ezekről részletes tájékoztatást és ajánlatot a honlapod elkészülte után adunk.

Így néz ki a közös munka velünk

weboldalkészítés és arculattervezés lépésről lépésre

1.

kapcsolatfelvétel

Emailes egyeztetés után ingyenes online konzultációra kerül sor.  Árajánlatot ezt követően kapsz írásban.

2.

elemzés

Meg szeretnénk ismerni a célcsoportod, és vállalkozásod mozgatórugóit, megnézzük a konkurenseidet.

3.

stratégia, ütemterv

Meghatározzuk mire van szüksége a vállalkozásodnak, kijelöljük a határidőket, szerződünk, felkészítünk a projektre.

4.

arculattervezés

Ha még nincs arculatod, akkor első körben meghatározzuk annak elemeit, elkészül a logód és minden egyéb online / offline arculati kreatívod, amire szükséged van.

5.

drótváz készítés

Megtervezzük honlapod tartalmi felépítését, az oldalak kialakítását és a navigációt. Javaslatot teszünk a tartalmakra, mit és hol kommunikáljunk a weboldaladon.

6.

SEO-szövegírás

Amennyiben kéred, meg is írjuk honlapod teljes szövegét, vagy annak egy részét.  Kulcsszókutatást követően elkészül honlapod minden szövege, és a blogod cikkei.

7.

Látványterv

Látványterv készül a főoldalról, kiválasztjuk a honlapon használandó illusztrációkat, fotókat. Amennyiben nincs még rólad portré, profi fotós bevonásával segítünk, hogy márkádat építő képek készüljenek vállalkozásodról.

8.

weboldal elkészítése

Letisztult, igényes, a megfelelő  integrációkkal felszerelt WordPress honlapot adunk át felhasználóbarát oldalépítővel. 

Nem tukmálunk felesleges opciókat, ha azok nem segítik vállalkozásodat. 

9.

tréning, karbantartás

Megtanítunk hogyan használd a weboldalad és a beépített funkciókat. Az írott az anyagokat pedig a tréning után is előveheted. Kérésedre honlapod karbantartjuk, további tartalmakat készítünk hozzá és bármilyen segítségre van szükséged, számíthatsz ránk.

kiegészítő szolgáltatások partnereinktől

10.

hirdetés

Partnereink között van profi hirdetési szakértői csapat, akik segítenek Neked bevételnövelő, ütős kampányok létrehozásában, legyen szó Facebook, Instagram illetve Google hirdetésekről.

11.

SEO

Folyamatosan képezzük magunkat keresőoptimalizálás terén, azonban tudjuk, hogy kik a legjobbak a szakmában, akiknek valódi eredményeik vannak, nemcsak hangzatos marketingjük. Honlapjainkat mi is az ő segítségükkel fejlesztjük. 

12.

vállalkozás fejlesztés

Előfordulhat, hogy még a honlapkészítés előtt szükséged lesz olyan szakértőre, aki segít fellendíteni a vállalkozásod, de az is lehet, hogy a megnövekedett forgalmat kell tudnod új szinten kezelned. Ebben segít Neked egy vállalkozás fejlesztésben jártas projekt manager.

13.

automatizáció

Amennyiben üzleti folyamataidat, és marketing stratégiádat szeretnéd automatizálni, nemzetközileg akkreditált Mailerlite szakértő bevonásával tudunk neked segíteni.

weboldalkészítési szolgáltatásaink

avagy miben számíthatsz ránk, ha velünk dolgozol

Elemzés és stratégia költséghatékonyan

Személyre szabottan vizsgáljuk meg, milyen megoldások viszik előre vállalkozásod rövid és hosszú távon és ehhez milyen honlapra lesz szükséged. Pénzügyi lehetőségeidet figyelembe vevő ütemtervet készítünk.

Arculattervezés

Összehangoljuk saját stílusod, és célközönséged igényét, hogy megtaláljátok a közös hangot. Összeállítjuk arculatod legfontosabb elemeit, (ha még nincs) logót készítünk vállalkozásodhoz. Igény esetén arculatodhoz passzoló ikonok és grafikák is készülnek.

Szövegírás személyre szabva

Honlapod szövegeinek megírásában három szempontot veszünk figyelembe: személyesség, keresőoptimalizálás és értékesítés. Ha szeretnéd, megírjuk a teljes honlapod szövegét, vagy csak egy részét. Ha magad írod a szöveged, támpontokat adunk a tartalomhoz.

Wordpress weboldal készítése

Elkészítjük bemutatkozó WordPress motorú honlapod / landing oldalad / Woocommerce webshopod / szakértői blogod, és felszereljük a szükséges marketing integrációkkal, kiegészítő eszközökkel, hogy megkönnyítsük üzleti folyamataidat.

Ügyfeleink mondták rólunk

Klassz honlap az igényeidre szabva

Ha számodra is fontosak az alábbi szempontok, kérj árajánlatot még ma!

felhasználó barát weblap

A könnyen navigálható, modern honlapot készítünk, hiszen az igényes online megjelenés elengedhetetlen a kiélezett piaci versenyben. 

szerkeszthető weboldal

Tréninggel, videókkal segítünk abban, hogy Te, vagy asszisztensed könnyedén frissíteni / bővíteni tudjátok a honlap tartalmát, új cikket tudjatok feltölteni rá.

Klassz honlap

Reszponzív webdesign

Nem kérdés, hogy egy honlapnak jól kell mutatnia a mobilon és tableten is. Az általunk átadott honlap minden eszközön könnyen kezelhető és szép.

megfizethető honlap

Ne fizess milliókat egy ügynökségnek, ha töredék áron is megkapod azt a minőséget! WordPress alapú honlapjaink rövid idő alatt elkészülnek és a karbantartásuk is olcsó.

Kedvező ár-érték arányon szeretnél arculattervezést, weboldalkészítést és szövegírást rendelni?

jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Gyakran ismételt kérdések

Klassz honlap favikon

Ennek 4 fő oka van.

1. Sok esetben a beszélgetés folyamán derül ki, hogy pontosan mire is van szükség. Nem akarunk rábeszélni semmire, azonban elég tapasztalatunk van abban, hogy mi az ami működik. 

2. A helyzetedhez alkalmazkodó megoldásokban gondolkozunk, mert nincs két egyforma ügyfél. Nem is hinnéd, csak honlapkészítésre hány féle konstrukcióban dolgoztunk már!

3. Szeretjük a személyes kapcsolódást, mert így még többet tudunk beleadni a munkánkba.

4. Így szeretnénk kiszűrni azokat, akiknek csak az ár számít és nem hosszú távon gondolkodnak. Sem az arculat, sem a honlap nem egy kifli, amit mindegy melyik boltban veszel meg. 

Természetesen igen! Ha már van bejáratott, megbízható grafikusod, webesed, vagy szövegíród nem kell szakítanod vele, szívesen együttműködünk. Komplex szolgáltatásainkat azok szeretik a legjobban, akik nem szeretnek sokfelé figyelni, szeretik, hogy nálunk egy kézben van minden.

Igen, ennek feltételeit és ütemezését szerződésben is rögzítjük. Összegtől függően általában két-három részletben egyenlíthető ki a teljes projekt munkadíja.

Igen, azon belül pedig az esetek 90%-ában az Elementort használjuk a honlapok tartalmi felépítéséhez. A maradék 10% főleg DIVI illetve Visual Composer – ezeket általában meglévő honlapokon alkalmazzuk.

Nem, mert igyekszünk ingyenes megoldásokat ajánlani. Amennyiben a projekt során felmerülnek olyan funkciók, melyek fizetős bővítménnyel oldhatók meg, előzetesen tájékoztatunk. Ha a licenc mellett döntesz, akkor azt a szolgáltatónak kell fizetned és a Te neveden lesz. Nekünk kizárólag munkadíjat kell fizetned.